سوالات متداول درباره ی سینک ظرفشویی
انواع و جنس سینک های ظرفشویی کدامند؟
سینک های ظرفشویی جنس، اندازه، تعداد لگن، وسایل جانبی، شکل و عمق متفاوتی دارند. سینک ظرفشویی در انواع سینک توکار و سینک روکار وجود دارد که نصب آنها متفاوتند.
از آنجا که سینک از ابتدایی ترین ملزومات هر آشپزخانه ای بوده که از تهیه و آماده کردن غذا گرفته تا شستشوی انواع میوه ها، سبزی ها و ظروف به آن نیاز داریم، دقت در انتخاب آن در راحتی هرچه بیشتر ما مؤثر است. مهمترین نکاتی که در مورد سینک ظرفشویی باید به آنها توجه نمود، جنس سینک، نمای ظاهری آن و ویژگی های مربوط به نصب و راه اندازی سینک است.
جنس سینک ممکن است از استیل ضد زنگ، چدن، گرانیت کامپوزیت، مس یا … باشد. این روزها سینک هایی که از جنس استیل ضد زنگ هستند به سبب ظاهر زیبا، مقرون به صرفه بودن، دوام و راحتی در تمیز کردن از بیشترین استقبال برخوردارند. مهمترین مسئله در مورد سینک استیل ضخامت ورق آن است. معمولاٌ سینک هایی که ضخامت ورق آنها بین ۱۸-۱۶ و بالاتر باشد جزء سینک های با کیفیت محسوب شده و نسبت به فشار، فرورفتگی و خش مقاوم ترند.
شکل ظاهری سینک چگونه باید باشد؟
سینک ها از جهت شکل، اندازه، عمق، تعداد کاسه ها و وسایل جانبی که ممکن است به همراه آنها باشد متفاوتند. از نظر اندازه و تعداد کاسه ها، سینکی را انتخاب کنید که متناسب با فضا و نوع کارکرد شما باشد. هرچه تعداد کاسه های سینک ظرفشویی بیشتر باشد برای شستشوی همزمان مواد مختلف یا شستشو و آبکشی ظروف فضای بیشتری در اختیار شما خواهد بود. عمق کاسه های سینک باید هم با قد شما متناسب باشد و هم با عمق ظروف آشپزخانه شما. اگر از ظروف بزرگ و عمیق استفاده می کنید دقت کنید سینکی را انتخاب کنید که به راحتی بتوانید ظروف خود را در آن گذاشته و بشویید. اگر در اطراف سینک ظرفشویی خود فضای محدودی دارید، می توانید سینکی را انتخاب کنید که به برخی لوازم جانبی مانند جا صابونی یا محل قرار دادن وسایل شستشو مانند اسکاچ و … هم مجهز باشد.
چگونگی نصب و راه اندازی سینک ظرفشویی؟
سینک ظرفشویی در انواع روکار و توکار است. سینک های روکار همان طور که از اسم شان مشخص است بر روی میز یا کابینت نصب می شوند و قابل جا به جایی هستند. این سینک ها معمولاٌ به دیوار پیچ شده و دور آن ها با نوار فلزی یا چسب آکواریوم به کابینت متصل می شود. برای نصب سینک توکار، معمولاٌ داخل میز آشپزخانه سوراخ شده و سینک داخل آن ها جای می گیرد. این سینک ها نیاز به نصب و پرداخت هزینه جداگانه برای آن داشته اما عموماٌ ظاهر زیباتر و متقاضیان بیشتری دارند.
رفع گرفتگی سینک آشپزخانه؟
رایج ترین مشکلی که در هر سینک ظرفشویی بروز می کند این است که آب از داخل آن عبور نکرده و به اصطلاح، گیر می کند. به هر حال در طول مدت زمانی که شما از سینک استفاده می کنید، املاح آب و جرم های ناشی از غذا داخل آن رسوب کرده و به مرور زمان منجر به تنگ شدن مجرای خروج آب می شود. تا این که بالاخره روزی این لوله کاملا بسته شده و سینک آشپزخانه گیر می کند. در این زمان باید به صورت زیر عمل نمود:
در ابتدا به صورت دستی اقدام به باز کردن مسیر خروجی سینک نمایید. از یک لوله باز کن دستی استفاده کنید. در صورتی که شدت گرفتگی زیاد نباشد، به راحتی با این کار مشکل رفع می شود.
اگر می توانید سیفون را کامل باز کرده و داخل آن را بشویید تا جرم هایی که در این قسمت نشست کرده اند، خالی شود. توجه داشته باشید که قبل از باز کردن سیفون، حتما به نحوه اتصالات آن دقت کنید تا بعد از اتمام کار، به راحتی بتوانید قطعات را بر سر جای خود قرار دهید.
پیشگیری و رفع خش دار شدن سینک آشپزخانه؟
خش دار شدن سینک ظرفشویی، برای تمامی خانم ها ناراحت کننده است. یک سینک زیبا، براق و با جلای خاص، اکنون پر از خش شده و زیبایی خود را از دست داده است. در هر بار ظرف شتن و قرار دادن ظروف به ویژه قاشق، چنگال و چاقو داخل لگن ها، خش های ریزی داخل سینک آشپزخانه ایجاد می شود که به مرور زمانی تجمع آن ها نمایان خواهد شد.
در ابتدا توصیه ما این است که در داخل هر لگن، یک سبد هم اندازه آن بگذارید تا ظروف در تماس مستقیم با بدنه سینک نباشند. با این کار حتی میزان جرم گرفتن سینک هم کم خواهد شد. اما به هر روی ممکن است چند خش بر روی سینک ظرفشویی ایجاد شود که برای از بین بردن آن می توان چند راه را امتحان نمود:
استفاده از مایع پولیش
مایع پولیش همانند مواد پولیش کننده بدنه خودرو، می تواند خش ها را از بین ببرد منتهی این احتمال هم وجود دارد که این مایع، رنگ سینک آشپزخانه را تیره کرده و یا لکه هایی را بر روی آن ایجاد نماید. لذا توصیه می شود که اگر تمایل از این مواد برای رفع خش سینک استفاده کنید، به سراغ موادی بروید که توسط همان برند تولید شده است.
استفاده از آرد
این روش نیز می تواند جوابگو باشد. ابتدا سینک را کامل خشک کرده و آرد را بر روی آن بپاشید. سپس با یک دستمال نرم، آنقدر بر روی آرد بکشید که تمامی قسمت های خش دار پر شود. بعد از حداقل یک ساعت، ابتدا آردها را با دستمال جمع کرده و سپس آب را باز کنید.