ترمووود THERMOWOOD
چوب یکی از اولین مصالح ساختمانی است که بشر برای ساخت خانه با آن آشنا گردید. لذا تاریخچه استفاده از چوب به عنوان مصالح ساختمانی، تاریخچه ای دیرینه دارد.
ترموود نوعی چوب است و خواص ذاتی چوب فروپاشی و ناپایدار بودن آن است برای همین هم دچار پوسیدگی می شود ، برای برطرف نمودن این مساله از پروسه ای بنام حرارت کمک گرفته می شود و زمانی که چوب حرارات داده می شود اصطلاحی همچون ترمووود به آن داده می شود.
ترموود در حقیقت شامل چوب نما، چوب کف و نیز سازه ها بوده که استفاده از آن زیبایی خاص و فوق العاده ای به محیط شما خواهد داد.
چوب ترمو جایگزین بسیار مناسبی برای چوب های اشباع می باشد زیرا هیچ گونه ضرر و زیانی برای محیط زیست ندارد.
ترموود در حقیقت فرآیند خشک کردن چوب همراه با بخار آب و گردش هوا بوده که مغز چوب در این فرآیند به دمای میان ۱۸۵ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد می رسد. بسته به گونه چوب، رطوبت آن به زیر ۶ درصد رسیده و به دلیل دمای بالایی که به آن وارد می شود، زنجیره های سلولزی می شکند. هم چنین طی این فرآیند اسید موجود در بافت چوب تبخیر گشته و از هرگونه جانور و حشرات میکروسکوپی پاک می گردد و این موضوع سبب می گردد تا محیط رشد برای هر گونه قارچ یا کپک از میان رفته و طول عمر چوب افزایش یابد.
در مجموع می توان گفت که ترمو چوب (ترمووود) جدیدترین روش برای مقاوم سازی چوب در جهت استفاده در فضاهای باز است. به عنوان مثال می توان از ترمووود برای نمای چوبی ساختمان استفاده نمود.
نصب ترموود
نصب چوب ترموود به دو صورت زیرسازی چوبی و استفاده از کلیپس امکان پذیر است .
روش زیرسازی چوبی :
اگر بخواهیم از روش زیرسازی چوبی استفاده نماییم ، زیرسازی چوبی به شکل عمود بر پروفیل های چوب نما اجرا می گردد سپس توسط پیچ هایی استاندارد ، پروفیل های آن روی زیرساز نصب می شود .
روش استفاده از کلیپس :
در این روش زیرسازی توسط آهن کشی و یا پروفیل گالوانیزه انجام می شود و چوب های ترمو نهایی توسط کلیپس به زیرسازی متصل می گردد و خاصیتی که این روش نسبت به روش اول دارد این است که پیچ ها در نمای چوبی مشاهده نمی شوند اما قیمت چوب نما با این روش بالاتر خواهد بود.
چوب های مورد استفاده برای ساخت ترموود
ترموود به دلیل داشتن خاصیت هایی که دارد از چوب های خاصی حاصل می شود و چوب های بکار رفته می بایست از کیفیت لازم برخوردار بوده و نمی توان هر چوبی را به ترموود تبدیل نمود ، این کیفیت فقط در بعضی از قسمت های جنگل سوئد و فنلاند یافت می شود و فنلاند پیشتاز تولید ترموود می باشد و از گونه های چوب های متعدد برای تیمار حرارتی و تولید چوب ترمود بهره می برد و قیمت ترموود نسبت به نوع چوب بکار رفته متغیر است. اگر بخواهیم چوب های بکار رفته برای تولید ترموود را معرفی نماییم می توان به نوئل (Picea abies) ، کاج (Pinus sylvestris) ، صنوبر (Populus tremula) ، توس (Betula pendula) ، زبان گنجشک (Fraxinus excelsior) ، کاج رادیانا (Pinus radiata) ، توسکا (Alnus glutinosa) ، لاریکس (Larix sibirica) و راش (Fagus silvatica) اشاره نمود.
مزایای ترمووود
نصب سریع و آسان
ثبات و دوام در برابر ساییدگی و شرایط محیطی
امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار
امکان نصب و جداسازی آسان
امکان جابه جایی و انتقال به مکان دیگر
نگهداری و شستشوی آسان
کاربردهای چوب ترموود
ترموود قابل پیاده سازی در فضاهای داخلی و فضاهای بیرونی می باشد که برخی از کاربردهای آن به شرح زیر است :
کفپوش فضای داخلی و بیرونی
نمای بیرونی ساختمان یا چوب نما
می توان یک تابلو چوبی تبلیغاتی ساخت و به عنوان تابلو مغازه یا تابلو سر درب نصب نمود
بکار بردن در دکوراسیون داخلی
سایه بان و لوور
آلاچیق و پرگولا
درب و پنجره و زیر سقف
روف گاردن
سونا
استخر
قرنیز
کف
پله