تفاوت پارکت و لمینت چیست ؟
– مهمترین تفاوت پارکت و لمینت ساختار تشکیل دهنده آن است ، پارکت ها از چوب درختان طبیعی ساخته می شوند در حالی که جنس لمینیت از HDF (الیاف فشرده شده) می باشد و مانند پارکت از چوب درختان ساخته نمی شود.
– پارکت را با چسب مخصوص به کف اتاق می چسبانند و پس از خشک شدن چسب ، سطح روی آن را ساب و لاک می زنند تا صیقلی شود .
– برخلاف پارکت های چوبی، پارکت لمینت ها به کف اتاق نمی چسبند بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می شود و دور تا دور لمینت وجود دارند به صورت نر و ماده در هم قفل می شوند .
– افزایش سطح کار باعث بیشتر شدن سطح پارکت لمینت های در هم قفل شده می شوند و همین باعث نگهداری پارکت لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد.
– به علت عدم استفاده از چسب در پارکت لمینت ها کف اتاق آسیب نمی بیند و همچنین از دیگر تفاوت پارکت و لمینت این است که لمینیت ها را می توان تا چندین بار نصب ، جمع آوری و مجددا در محل دیگری نصب کرد.
– از مزایای پارکت لمینت ها نسبت به پارکت های چوبی این است که پارکت لمینت ها به علت فومی که قبل از نصب در زیر آن پهن می شود تا حدود زیادی عایق صدا می باشند. همچنین فوم زیرین علاوه بر عایق صدا، عایق حرارت و برودت نیز می باشد.
– از دیگر تفاوت پارکت و لمینت میزان مقاومت آنها نسبت به آب می باشد . پارکت چوبی نسبت به آب فوق العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب سریعا دچار تورم می شود ( به اصطلاح باد می کند) ، اما پارکت لمینت ها به علت دارا بودن پارفین واکس بر روی کلیک ها مانع از نفوذ آب به هسته اصلی کار شده و تا چند ساعت می تواند آب را بدون اینکه به لمینیت آسیبی برساند بر روی سطح خود نگه دارد.
اما همین پارکت لمینت ها نیز از زیر نسبت به آب حساس بوده ، به همین دلیل برای ساختمان ها و منازلی که گرمایش از کف دارند از فوم مخصوص (فوم ویسکوزه) استفاده می شود.
– پارکت های چوبی در برخورد با اشیا نوک تیز حسا بوده و خش می افتد به همین دلیل پس از گذشت چند سال لازم است تا سطح آن مجددا ساب و لاک بخورد . درحالی که لمینیت ها به علت وجود لایه اکسید آلومینیومه بر روی سطح آن نسبت به خط و خش بسیار مقاوم تر هستند .
– سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت ها بسیار بیشتر از پارکت های چوبی می باشد.
– بعد از نصب لمینیت می توان سریعا وسایل را روی آن چیند در حالی که بعد از نصب پارکت چوبی باید به آن ساب و لاک زد به همین دلیل برای چیدن وسایل حداقل ۲۴ ساعت زمان نیاز است.