شومینه های اتانولی جایگزینی بی دردسر برای شومینه های سنتی
با ورود تکنولوژی جدید و حرکت جامعه جهانی به سوی سوخت پاک، نسل جدید شومینه ها برای تحقق بخشیدن و همسو شدن با شعارهای جامعه جهانی، طراحی، تولید و به جهانیان عرضه شد.
استفاده ی بهینه از انرژی در ساختمان منجر به نوآوری هایی در زمینه های مختلف معماری و دکوراسیون داخلی شده است. شومینه هم که از دیرباز با عملکرد ضعیفی در مصرف انرژی و میزان بالای انتشار ذرات همراه بوده است، برای نوآوری و اختراع مجدد در اولویت قرار می گیرد. دودکش شومینه ی سنتی نیاز به سوراخی در سقف خانه دارد که حرارت از دست رفته به سرعت در آن بالا می رود و برای افرادی که در مناطقی با محدودیت هایی خاص زندگی می کنند، سوزاندن چوب امکان پذیر نخواهد بود.
شومینه های اتانولی
شومینه اتانولی یا همان شومینه الکلی از سری شومینه های رومیزی و شومینه مدرن می باشد که می تواند علاوه بر نصب دیواری روی میز دلخواه شما نیز قرار داده شود. سوخت شومینه اتانولی، پیواتانول (سوخت سبز) می باشد که بعنوان سوخت پاک شناخته شده است. شومینه الکلی (شومینه اتانولی) دوده و خاکستر تولید نمی کند، در خانه ای که از شومینه اتانولی استفاده می شود هیچ بوی نامطبوع و گاز سمی که باعث کسالت و سردرد شود، حس نمی شود و می توانید از هوای مطبوع و پاک اینگونه شومینه ها لذت ببرید.
راندمان و بازده حرارتی در شومینه اتانولی به سه عامل بستگی دارد
۱٫ مدل شومینه: مدلهای گوناگون شومینه اتانولی اعم از سایز و یا طرح، بازده حرارتی متفاوتی دارند، برخی از شومینه های اتانولی که شعله بزرگتری نسبت به سایر مدلها دارند، راندمان و بازده حرارتی بالایی نیز دارند.
۲٫کیفیت اتانول سوختی: یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر بازده گرمایشی شومینه های الکلی (شومینه های اتانولی) کیفیت اتانول مصرفی می باشد. بنابراین این نکته حائز اهمیت است که بایستی از اتانول های مخصوص اینگونه شومینه ها که دارای درجه خلوص بالایی هستند استفاده نمائید. تا هم از حرارت بیشتری بهره مند شده و هم از امنیت و ایمنی سوخت آن مطمئن باشید.
۳- بزرگی شعله: عامل بعدی که در توان حرارتی و گرمایشی شومینه اتانولی (شومینه الکلی) موثر است، اندازه یا بزرگی شومینه و یا به اصطلاح شعله آن است که هرچه شعله و یا شومینه بزرگتر باشد توان گرمایشی آن نیز بیشتر خواهد بود.
شومینه اتانولی یا همان شومینه الکلی بر خلاف شومینه های سنتی گازسوز یا هیزم سوز، نیاز به تعبیه دودکش یا لوله کشی گاز ندارند، در اثر سوختن، خاکستر، دوده و یا گازهای سمی تولید نمی کنند. ولی لازم به یادآوری است که در شومینه های الکلی نیز که با سوختن واقعی همراه است، مقداری از اکسیژن اتاق و لو بسیار کم مصرف می شود و بنابراین نباید تمامی محل های ورود و خروج هوای خانه بطور کامل ایزوله یا بسته شده باشد و لازم است هوا در داخل اتاق جریان داشته باشد.
شومینه الکلی چیست؟
یک شومینه ی الکلی در اصل یونیتی استیل تشکیل شده از یک سینی مشعل، یک پوشش یا پوسته و معمولا یک صفحه ی محافظ است. این شومینه ها به دلیل احتراق محصولات الکلی که فقط گرما، دی اکسید کربن و بخار تولید می کنند، نیاز به تهویه و دودکش ندارند.
تطبیق پذیری و سازگاری آن ها مشتریانی را که به دنبال شومینه ای مقرون به صرفه برای محیط های زندگی خود هستند، جذب می کند.
انواع شومینه الکلی
انواع اصلی شومینه های اتانولی یا الکلی که از انواع شومینه های مدرن در دکوراسیون داخلی به شمار می روند، به چهار دسته تقسیم می شود:
۱. مشعل. همان طور که در این تصویر روی شلف می بینید، مشعل، یک سینی است که سوخت را حمل و آتش ایجاد می کند. این مشعل ها معمولا از فولاد ضد زنگ (استیل) ساخته می شوند. مشعل ها تقریبا می توانند در هر لایه ی غیر قابل احتراقی ایجاد شوند. مثلا در این تصویر، طراح از بتن استفاده کرده است. مشعل های مربع، گرد و خطی بیش از همه رایج اند، اما برخی از تولیدکنندگان گزینه هایی برای گوشه ها نیز ارائه می کنند.
۲. الحاقی. این نوع شومینه ها جعبه های فلزی (معمولا استیل) هستند که می توانند در دیوار جاسازی شوند.
۳. مستقل. یونیت های دیواری، رومیزی یا خود-ایستا.
۴. یونیت های مقاوم سازی. این نوع برای جاسازی درون دهانه ی شومینه های موجود طراحی شده اند.
مزایای شومینه الکلی
- مستقل و قابل حمل
- بدون نیاز به دریچه ی خروج هوا که در نتیجه از اتلاف گرمای فضاهای داخلی جلوگیری می کند.
- نصب آسان بدون نیاز به دودکش که خودتان نیز می توانید انجام دهید و لازم نیست هزینه ای برای نصب آن پرداخت کنید.
- نیازی به دودکش در فضای داخلی نیست و این باعث می شود سکونت گاه های شهری خیلی راحت تر از شومینه های سنتی به این نوع شومینه ها مجهز شوند.
- تمیز می سوزند.
- راه اندازی آن ها آسان است.
- نگهداری آسان؛ بدون خاکستر، بدون نیاز به تمیز کردن دودکش یا فراهم آوردن و ذخیره ی سوخت های حجیم.
- تأثیر کم بر محیط بدون دود یا گاز؛ استفاده از منابع تجدیدپذیر به عنوان سوخت و بی نیاز از برق برای راه اندازی.
- مشعل های الکلی قابل تنظیم اند.
- مناسب برای فضاهای داخلی و فضاهای بیرونی.
- عنصری دکوراتیو در دکوراسیون.
- بعضی از مدل ها امکاناتی برای خاموش کردن و پر کردن سوخت به صورت خودکار دارند.
شومینه الکلی را کجا نصب کنیم؟
این شومینه ها به دلیل عدم نیاز به دودکش تقریبا در هر مکانی که متناسب با مدل شان باشد، می توانند نصب شوند: فضاهای داخلی، فضاهای بیرونی، فرورفتگی در میز – گزینه های نامحدودی موجود است.
منبع: چیدانه