گاز COOKTOP
امروزه اکثر آشپزخانههای ایرانی به شکل اپن طراحی شده و طراحیهای متنوعی نیز برای این نوع آشپزخانه مشاهده میکنیم. اپن شدن آشپزخانه یکی از دلایل بارزی است که به راحتی بتوان با افراد در داخل اتاق نشیمن در ارتباط بود. حال توجه به ساخت و طراحی آن در نوع خود به زیباسازی فضای اتاق نشیمن و منزل بسیار کمک می کند. از این رو نحوه صحیح قرار دادن فر، گاز و سینک در چیدمان آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است.
اجاق گازهایی که برای استفاده در آشپزخانههای مختلف ارائه شدهاند دارای دو نوع هستند. یک مدل از این اجاق گازها که به نام اجاق گازهای مبله نیز شناخته میشوند، در اندازه بزرگ طراحی شدهاند و از گذشته تا امروز در خانهها از این اجاق گازهای برای پخت غذا استفاده میشود.اجاق گازهای مبله در دو نوع فر دار و بدون فر طراحی میشوند. برای استفاده از این نسل از اجاق گازها باید محل قرارگیری گاز را هنگام طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه خالی بگذارید و سپس گاز را در آن نصب کنید.دومین نمونه از اجاق گازها که امروزه بیشتر از اجاق گازهای مبله طرفدار دارند، اجاق گازهای رومیزی هستند. اجاق گازهای رومیزی را میتوانید در هر گوشه از آشپزخانه و حتی روی اپن قرار دهید و از آنها برای پخت و پز استفاده کنید.اجاق گازهای رومیزی در چندین مدل، اجاق گازهای رومیزی استیل، اجاق گازهای رومیزی استیل و شیشه و… ارائه شده است و برای ست کردن آنها با دکوراسیون داخلی آشپزخانه آزادی عمل بیشتری خواهید داشت. این گازها زیبایی محیط را چندین برابر میکنند و مانند گازهای مبله بزرگ و دست و پاگیر نیستند.
هنگام نصب اجاق گازهای رومیزی باید به این موضوع توجه داشته باشید که هم گاز شهری باید در نزدیک گاز باشد و هم پریز برق. همچنین باید محلی که برای نصب گاز در نظر گرفته شده، قابلیت این را که بتوان هود آشپزخانه را بالای اجاق گاز نصب کرد داشته باشد. در غیر این صورت تهویه هوای محیط به خوبی انجام نمیشود و بوی غذاها همیشه در محیط خانه و آشپزخانه باقی خواهد ماند.
از دیگر نکات در رابطه با جای اجاق گاز در آشپزخانه باید بگوییم : بین اجاق گاز تا سایر لوازم آشپزخانه فضایی استاندارد روی صفحه کابینت مورد نیاز است. این فضا به شما اجازه میدهد تا در حین کار ابزار و لوازم مورد نیاز را در نزدیکی آن قرار دهید یا قابلمه و ظروف سرو را در کنار محل پخت آن قرار داده و بدون شلوغ کردن دیگر فضاها غذای آماده را درون ظرف سرو بکشید. این فضای خالی استاندارد حداقل ۴۰ سانتی متر از طرفین گاز در نظر گرفته میشود. دراین فضای خالی نباید محل دایمی چیدن وسایل اضافه و برقی شود تا در حین کار با انبوه وسایل دست و پا گیر مواجه نشوید و به خاطر بخار آب و روغن پاشیده شده روی آن ها مرتبا در حال تمیزکاری اضافی نباشید.